Πολλοί ασθενείς αναρωτούνται αν μπορούν να κάνουν επέμβαση λέιζερ το καλοκαίρι. Η απάντηση είναι ναι και παρακάτω θα σας εξηγήσουμε γιατί!

 Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η διαθλαστικές επεμβάσεις λέιζερ δεν ενδείκνυνται τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή η αντίληψη επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ήταν πιο δύσκολη η αποκατάσταση των ματιών μετά την επέμβαση, σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο σήμερα η τεχνολογία και η φαρμακολογία έχουν προχωρήσει αρκετά με αποτέλεσμα να έχουμε ολοένα και λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες, αλλά και καλύτερα ποιοτικά φάρμακα για την καλύτερη αποκατάσταση των ματιών μας. Πλέον η διαθλαστική επέμβαση δεν θεωρείται χειρουργείο αλλά μια απλή επέμβαση όπου πολλές φορές ανάλογα και με την τεχνική δε χρειάζεται να ακουμπήσουμε καθόλου το μάτι! επέμβαση Trans PRK

λειζερ μυωπια καλοκαιρι

Επίσης είναι γεγονός ότι η χώρα μας όπως και πολλές χώρες του κόσμου έχουν πιο ζεστό κλίμα όλο το χρόνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που δε φαίνεται να επηρεάζει τα αποτελέσματα των διαθλαστικών επεμβάσεων σύμφωνα με μελέτες.

Γιατί να κάνω διαθλαστική επέμβαση το καλοκαίρι;

Η διαθλαστική επέμβαση το καλοκαίρι θα σας βοηθήσει να κάνετε με άνεση τις δραστηριότητές σας όπως κολύμπι, σπορ, οδήγηση κλπ. Σκεφτείτε ότι για όλες αυτές τις δραστηριότητες τα γυαλιά και οι φακοί είναι απαραίτητα και πολλές φορές μάλιστα η χρήση τους αντενδείκνυται αναλόγως τη δραστηριότητα. Παράδειγμα δεν μπορούμε να φοράμε φακούς επαφής στη θάλασσα, ούτε μπορούμε να παίξουμε βόλει στην άμμο φορώντας τα γυαλιά μας, ιδιαίτερα όταν αυτά δεν είναι ταυτόχρονα και ηλίου. Το ίδιο ισχύει και για κάποιον που αγαπά το τρέξιμο, πόσο άβολο είναι χρησιμοποιεί τα γυαλιά του καθώς τρέχει.

λειζερ μυωοιας το καλοκαιρι

Τελειώνοντας λοιπόν την αποθεραπεία με τις αντιβιοτικές σταγόνες μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες όπως να κολυμπήσετε ακόμα και να κάνετε βουτιές με ανοιχτά τα μάτια, να κάνετε καλοκαιρινά σπορ χωρίς κίνδυνο να χάσετε τους φακούς από κάποιον τρίψιμο των ματιών ή τον αέρα. Επίσης κάνοντας λέιζερ ξεχνάτε εκτός από τα γυαλιά και τους φακούς και όλα τα υπόλοιπα υλικά φροντίδας (υγρά φακών επαφής, ειδικά σαπουνάκια, θήκες) στα ταξίδια σας.

Εμείς σας συστήνουμε να προβείτε σε διαθλαστική επέμβαση και να απαλλαγείτε μια για πάντα από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής σας όποτε εσείς αισθάνεστε έτοιμοι, χωρίς να σκεφθείτε την εποχή του χρόνου! Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι να είστε πάνω από 18 ετών, να μην έχετε αύξηση ή μείωση στους βαθμούς σας για τουλάχιστον 1 χρόνο και τα μάτια σας να είναι υγιή!