Πολλοί ασθενείς αναρωτούνται αν μπορούν να κάνουν επέμβαση λέιζερ το καλοκαίρι. Η απάντηση είναι ναι και παρακάτω θα σας εξηγήσουμε γιατί!

 Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η διαθλαστικές επεμβάσεις λέιζερ δεν ενδείκνυνται τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή η αντίληψη επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ήταν πιο δύσκολη η αποκατάσταση των ματιών μετά την επέμβαση, σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο σήμερα η τεχνολογία και η φαρμακολογία έχουν προχωρήσει αρκετά με αποτέλεσμα να έχουμε ολοένα και λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες, αλλά και καλύτερα ποιοτικά φάρμακα για την καλύτερη αποκατάσταση των ματιών μας. Πλέον η διαθλαστική επέμβαση δεν θεωρείται χειρουργείο αλλά μια απλή επέμβαση όπου πολλές φορές ανάλογα και με την τεχνική δε χρειάζεται να ακουμπήσουμε καθόλου το μάτι! επέμβαση Trans PRK

λειζερ μυωπια καλοκαιρι

Επίσης είναι γεγονός ότι η χώρα μας όπως και πολλές χώρες του κόσμου έχουν πιο ζεστό κλίμα όλο το χρόνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που δε φαίνεται να επηρεάζει τα αποτελέσματα των διαθλαστικών επεμβάσεων σύμφωνα με μελέτες.