Η επέμβαση Lasik (Laser In Situ Keratosmileusis) είναι ίσως η δημοφιλέστερη επέμβαση διαθλαστικής χειρουργικής εδώ και περίπου 30 χρόνια.


Η επέμβαση Lasik μπορεί να διορθώσει με επιτυχία το διαθλαστικό σας σφάλμα. Έτσι αν έχετε μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής σας μέσα σε λίγα λεπτά!

Πώς δρα το λέιζερ στη μέθοδο Lasik;

Στην επέμβαση Lasik το λέιζερ αναδιαμορφώνει την επιφάνεια του κερατοειδούς. Ο κερατοειδής είναι ένας διάφανος χιτώνας στο πρόσθιο μέρος του ματιού, απ’ όπου το φως και οι εικόνες που βλέπουμε περνάνε στο εσωτερικό μέρος του ματιού, για να καταλήξουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Επομένως το λέιζερ δρα στην επιφάνεια του ματιού, δεν προχωρά προς τα μέσα.

επεμβαση lasik λειζερ

Χρήσιμες πληροφορίες για την επέμβαση Lasik

• Η επέμβαση Lasik είναι μια πολύ λεπτομερής και λεπτή διαδικασία.

• Η πρόοδος της τεχνολογίας των lasers τα τελευταία χρόνια ελαχιστοποιεί τις πιθανές επιπλοκές.
• Για να δείτε εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για επέμβαση Lasik θα πρέπει να υποβληθείτε σε προεγχειρητικό έλεγχο σε οφθαλμίατρο ειδικευμένο στη διαθλαστική χειρουργική.
• Με τη μέθοδο Lasik μπορείτε να διορθώσετε το μακρινό σας πρόβλημα όρασης. Μπορείτε όμως με την κατάλληλη τεχνική να αντιμετωπίσετε και την πρεσβυωπία σας! Για παράδειγμα μπορείτε να καθυστερήσετε τη χρήση γυαλιών για τις κοντινές σας δραστηριότητες.Ρωτήστε μας σχετικά με τις μεθόδους που είναι διαθέσιμες στη διαθλαστική χειρουργική!
• Κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν τα έξοδα της επέμβασης.