Η επέμβαση Lasik είναι μια πολύ ασφαλής και γρήγορη επέμβαση διαθλαστικής χειρουργικής.

Αν κάποιος υποβληθεί σε επέμβαση Lasik μπορεί μέσα σε 24 ώρες να βλέπει καθαρά χωρίς να χρησιμοποιεί πια γυαλιά ή φακούς επαφής.

Η πρώτη επέμβαση Lasik πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το 1990 και έκοτε έχουν πραγματοποιηθεί εκατομμύρια επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.

Πώς γίνεται η επέμβαση Lasik;

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης Lasik ο χειρουργός οφθαλμίατρος δημιουργεί ένα μικρό πτερύγιο στην επιφάνεια του κερατοειδούς χιτώνα. Το μικρό αυτό πτερύγιο ονομάζεται κρημνός ή αλλιώς στη διεθνή ορολογία flap. Ο κρημνός έχει πάχος περίπου 100μm (χιλιοστά του χιλιοστού). Ο κρημνός μπορεί να γίνει μηχανικά με ειδικό εργαλείο από τον οφθαλμίατρο ή και με laser (femtosecond laser), χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας την τελευταία δεκαετία.

Στη συνέχεια και εφόσον έχει ανασηκωθεί το flap του κερατοειδούς, ένα δεύτερο λέιζερ αναλαμβάνει το ρόλο της σμίλευσης του κερατοειδούς. Ανάλογα με το πρόβλημα που έχετε στα μάτια σας (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό), το laser αναδιαμορφώνει την καμπυλότητα του ματιού σας και διορθώνει τους βαθμούς σας.

Στο τέλος της διαδικασίας της επέμβασης Lasik, ο χειρουργός οφθαλμίατρος επανατοποθετεί τον κρημνό του κερατοειδούς (flap) στο σημείο που ήταν αρχικά και ουσιαστικά ξεκινά η επούλωση του ιστού.

λειζερ Lasik

Βήματα επέμβασης Lasik

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Lasik;

• Ασφάλεια

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Lasik είναι ότι είναι μια πολύ ασφαλής μέθοδος, από τη στιγμή που μετράμε ήδη 3 δεκαετίες εμπειρίας πάνω στη συγκεκριμένη τεχνική.

 

• Ταχύτητα

Επίσης η επέμβαση Lasik είναι αρκετά γρήγορη, ακόμη και για ασθενείς που έχουν αρκετούς βαθμούς μυωπίας, υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού.

 

• Άμεση αποκατάσταση όρασης

Η αποκατάσταση της όρασης με τη μέθοδο Lasik είναι άμεση. Το μάτι μένει ουσιαστικά ανέπαφο από την όλη διαδικασία, από τη στιγμή που ο κρημνός του κερατοειδούς (flap) επανέρχεται ακριβώς στη θέση του. Εφόσον οι συνθήκες εργασίας σας το επιτρέπουν, μπορείτε να γυρίσετε μετά από 2 ημέρες στη δουλειά σας.


• Ανώδυνη διαδικασία

Η επέμβαση Lasik είναι εξαιρετικά ανώδυνη διαδικασία, χάρη στη χρήση των λέιζερ και ελαχιστοποίησης των χειρισμών με ανθρώπινο χέρι.