Αγαπητοί φίλοι και ασθενείς μας

Η κατάσταση που βιώνουμε την τελευταία εβδομάδα είναι πραγματικά πρωτόγνωρη και δοκιμάζει τα ηθικά όρια και τα επιστημονικά αντανακλαστικά μας.

Η πρώτη μέριμνα όλων μας είναι η ασφάλειά σας, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις ίδιες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τις οποίες μας έχετε εμπιστευθεί. Τη στιγμή αυτή εχουμε λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για τους τρόπους με του οποίους μπορούμε να μειώσουμε τη πιθανότητα μετάδοσης της ενδημικής ιογενούς λοίμωξης COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα το συμφέρον όλων μας έχουμε αποφασίσει τα ακόλουθα:


1. Προγραμματισμένα μη επείγοντα ραντεβού (π.χ. για γυαλιά, για έλεγχο διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, τακτικός έλεγχος ενδοφθάλμιας πίεσης, ετήσιο follow-up κ.α.) μπορούν και μάλλον πρέπει να αναβληθούν για διάστημα τουλάχιστον 2-4 εβδομάδων.
2. Ασθενείς που προσέρχονται αποκλειστικά για συνταγογράφηση φαρμάκων πρέπει να ζητήσουν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά. Είναι δυνατή η αποστολή της συνταγής ταχυδρομικά.
3. Οι ασθενείς που πρέπει να εξετασθούν καλό θα ήταν να προσέρχονται χωρίς συνοδό ή το πολύ με έναν συνοδό, να εισέρχονται στον ανελκυστήρα μεμονωμένα και να μην περιφέρονται στους χώρους του ιατρείου μας ασκόπως. Απαρέγκλιτα πρέπει να τηρούν τους ατομικούς κανόνες υγιεινής και να απολυμαίνουν τα χέρια τους κατά την είσοδο στο ιατρείο με τα ειδικά αντισηπτικά χεριών τα οποία είναι εμφανώς τοποθετημένα στου χώρο αναμονής.
4. Επίσης θα μειώσουμε στο ελάχιστο το συνολικό αριθμό των ασθενών που βρίσκονται ταυτόχρονα στο ιατρείο. Στα πλαίσια αυτά τα ραντεβού σας θα πρέπει να μετακινηθούν, να αλλάξουν ημέρα ή να ακυρωθούν. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη για την αναστάτωση αλλά αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο για να μην κλείσουμε καθολικά για 2 ή παραπάνω εβδομάδες, σε περίπτωση που υπάρξει ένα κρούσμα σε κάποιον από τους εργαζόμενους εδώ ή σε κάποιο μέλος της οικογενείας του.
5. Οι εργαζόμενοι στο ιατρείο επίσης έχουν ενημερωθεί και λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής για τη συλλογική προστασία σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, του ΕΟΔΥ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.
6. Τέλος ζητάμε και τη δική σας αυτονόητη συμβολή. Αν είστε ασθενείς ή αν έχετε έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα παρακαλώ ενημερώστε μας πριν έρθετε.
Τα ανωτέρω ενδέχεται να αναθεωρηθούν αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης και των οδηγιών που που λάβουμε από τους αρμόδιους φορείς. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθουμε όλοι υγιείς στους κανονικούς μας ρυθμούς.