Έχετε υψηλή μυωπία και αναρωτιέστε αν μπορεί να αφαιρεθεί; Σίγουρα για τους ασθενείς με πολλούς βαθμούς μυωπίας η χρήση γυαλιών ή και φακών επαφής είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας τους.

Σε πολύ υψηλές μυωπίες θα πρέπει εκτός από την εξέταση της διάθλασης για τον προσδιορισμό της κατάλληλης συνταγής για τη διόρθωση της μυωπίας, θα πρέπει να γίνεται και η εξέταση της βυθοσκόπησης για να ελέγχεται τακτικά ο βυθός του ματιού. Σκοπός της βυθοσκόπησης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση εκφυλιστικών αλλοιώσεων λόγω της υψηλής μυωπίας.

Για την αντιμετώπιση της υψηλής μυωπίας ο οφθαλμίατρος αφού πραγματοποιήσει τον προεγχειρητικό έλεγχο θα σας προτείνει και την καταλληλότερη λύση για εσάς.

Εάν το πάχος του κερατοειδούς (παχυμετρία) και οι βαθμοί το επιτρέπουν μπορεί να σας προτείνει να κάνετε laser για τη διόρθωση της μυωπίας. Εάν ο κερατοειδής σας είναι λεπτός (έχει δηλ. μικρότερο πάχος από το αναμενόμενο), τότε υπάρχει η δυνατότητα ένθεσης φακικών ενδοφακών ή ενδοφακών που τοποθετούνται στο εσωτερικό του ματιού, στη θέση που φυσιολογικά βρίσκεται ο φυσικός φακός του ματιού (κρυσταλλοειδής φακός), τον οποίο διαθέτουν όλα τα ανώτερα θηλαστικά, όπως και ο άνθρωπος. Στην περίπτωση που ο οφθαλμίατρος σας προτείνει να βάλετε φακικό ενδοφακό δε θα χρειαστεί να αφαιρεθεί ο φυσικός φακός του ματιού σας. Η ένθεση αυτών των ενδοφακών και των φακικών ενδοφακών είναι μόνιμη και γίνεται με χειρουργική μέθοδο.

 υψηλη μυωπια αντιμετωπιση

Τοποθέτηση φακικού ενδοφακού