Η καλύτερη μέθοδος για laser μυωπίας είναι διαφορετική για κάθε ασθενή και εξαρτάται από τα ευρήματα του προεγχειρητικού ελέγχου. Επίσης προκύπτει μετά από συζήτηση με τον ασθενή σχετικά με τις προοπτικές της αποκατάστασης, αλλά και τις καθημερινές του συνήθειες.

Σημαντικό ρόλο παίζει η τοπογραφία του κερατοειδούς, η οποία μας δείχνει εκτός από την καμπυλότητα της πρόσθιας και της οπίσθιας επιφάνειας και το πάχος του κερατοειδούς. Εάν πρόκειται για ένα λεπτό κερατοειδή ο χειρουργός-οφθαλμίατρος θα σας προτείνει αναλόγως ποια μέθοδος είναι καλύτερη για εσάς.

 

λειζερ μυωπια

 

Η πρόοδος της τεχνολογίας μειώνει εξαιρετικά τις πιθανότητες επιπλοκών, προσφέροντας καλή και άμεση αποκατάσταση της όρασης είτε επιλέξουμε τη μέθοδο Femto-Lasik, είτε την trans-PRK. Στη μέθοδο trans-PRK, όπως και στη Femto-Lasik, ο χειρουργός-οφθαλμίατρος δεν αγγίζει τον κερατοειδή. Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή και σαν no-touch τεχνική. Η μέθοδος trans-PRK εφαρμόζεται συνήθως σε λεπτούς κερατοειδείς (με μικρότερο πάχος) και χρησιμοποιείται για διόρθωση μυωπίας μέχρι 7 βαθμούς περίπου.

Η όλο και λιγότερη επαφή του χειρουργού με τα μάτια μας εξασφαλίζει καλύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση του κερατοειδούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη μέθοδο Femto-Lasik ο ασθενής αντιλαμβάνεται άμεση βελτίωση της όρασης από τις πρώτες ώρες, δεν νιώθει πόνο, ενώ μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του από την επόμενη ημέρα. Με τη μέθοδο femto-Lasik μπορούμε να διορθώσουμε μέχρι και 12 βαθμούς μυωπίας, 6 βαθμούς υπερμετρωπίας και 6 βαθμούς αστιγματισμού.