Όσοι σκέφτεστε να κάνετε λέιζερ σίγουρα έχετε διαβάσει πολλά από το ίντερνετ και έχετε ακούσει αρκετά και από συγγενείς και φίλους που σκέφτονται το ίδιο ή έχουν κάνει λέιζερ στο παρελθόν.
Ό,τι και να έχετε ακούσει διαβάστε τα παρακάτω 10 πράγματα που είναι πολύ πιθανό να σας έχουν ξεφύγει!

1. Πλέον η επέμβαση διαρκεί μόλις λίγα λεπτά για κάθε μάτι όποια μέθοδο και αν επιλέξετε μαζί με τον οφθαλμίατρό σας! Περίπου 10-12 λεπτά αρκούν για να απαλλαγείτε από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής σας, ακόμη και αν έχετε πολλούς βαθμούς!

2. Μετά το laser θα μπορείτε να επιστρέψετε πολύ γρήγορα στις καθημερινές σας δραστηριότητες! Τα μάτια σας έχουν μεγάλες δυνατότητες επούλωσης!

3. Η διαθλαστική χειρουργική δεν είναι μόνο για τους νέους! Μπορείτε να απαλλαγείτε ακόμη και από τα πρεσβυωπικά σας γυαλιά χάρη στις δυνατότητες και στην εξέλιξη των lasers! Ρωτήστε μας για τις σύγχρονες μεθόδους διόρθωσης της πρεσβυωπίας!

4. Μη φοβάστε τη δράση του λέιζερ! Δεν μπορεί κανείς να χάσει την όρασή του από αυτό!

5. Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας υπάρχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ασθενών που μπορεί να διορθώσουν το διαθλαστικό τους πρόβλημα, (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός) ακόμη και αν έχουν πολλούς βαθμούς.

6. Μετά την επέμβαση λέιζερ θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας να βλεφαρίζετε απαλά και συχνά. Κάθε βλεφαρισμός ανανεώνει το δάκρυ και σας βοηθάει να αισθάνεστε τα μάτια σας πιο άνετα, τόσο σε αίσθηση, όσο και σε όραση.

7. Τα ποσοστά επιπλοκών μετά από λέιζερ διαθλαστικής χειρουργικής είναι εξαιρετικά χαμηλά και σίγουρα λιγότερα από την καθημερινή χρήση φακών επαφής. Σκεφτείτε ότι ένας έμπειρος οφθαλμίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε προκύψει.

8. Η επέμβαση λέιζερ είναι εντελώς ανώδυνη! Δε θα νιώσετε καθόλου πόνο, παρά μόνο μια ελαφριά αίσθηση πίεσης για μερικά δευτερόλεπτα.

9. Το λέιζερ που χρησιμοποιείται στη διαθλαστική χειρουργική δεν μπορεί να σας δημιουργήσει έγκαυμα, ούτε στα μάτια, ούτε στο δέρμα. Δεν πρόκειται για θερμό, αλλά για ψυχρό λέιζερ!

10. Για να κάνετε επέμβαση λέιζερ στα μάτια θα πρέπει να είστε πάνω από 18 ετών και οι βαθμοί σας να είναι σταθεροί για 1-2 χρόνια. Όμως σκεφτείτε ότι μετά από αυτό το κατώτατο όριο ηλικίας μπορείτε να κάνετε όποια στιγμή θέλετε επέμβαση λέιζερ, ακόμη και αν είστε πάνω από 40 ή 50 ετών! Το σημαντικότερο είναι να εμπιστευθείτε έναν έμπειρο οφθαλμίατρο που να ειδικεύεται στη διαθλαστική χειρουργική!